19.08.2024
Телеканал NTD

У М’янмі сталися найбільш кровопролитні сутички з часу перевороту

У М'янмі сталися найбільш кровопролитні сутички з часу перевороту

Вулиці найбільшого міста М'янми — Янгона — усипані сміттям та камінням і заставлені барикадами. 28 лютого..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Вулиці найбільшого міста М’янми — Янгона — усипані сміттям та камінням і заставлені барикадами. 28 лютого тут, а також у деяких інших містах країни тривали найзапекліші сутички між правоохоронцями та протестувальниками з часу військового перевороту 1 лютого.

Поліція відкрила вогонь по натовпу в декількох районах Янгона. Це сталося після того, як вона не змогла зупинити протести за допомогою сльозогінного газу й попереджувальних пострілів у повітря.

Загалом повідомляють щонайменше про 18 загиблих. Сотні людей арештовано.

[протестувальник]:
«Ми стикаємося зі стількома утисками в усій країні, однак люди знову безстрашно виходять на протести. Нас підтримує комітет Асамблеї Союзу й наш посол ООН у Великій Британії».

[протестувальник]:
«Ми хочемо захистити людей, оскільки поліція не може цього зробити. Замість цього вона нападає на нас. Як ви знаєте, хунта скоює злочини, тому громадяни повинні самі себе захищати».

Військовики захопили владу, а також ув’язнили обраного лідера уряду Аун Сан Су Чжі й більшу частину керівництва її партії «Національна ліга за демократію».

За словами армійців, під час виборів торік у листопаді політична сила Су Чжі перемогла з великим відривом лише завдяки фальсифікаціям. Вони обіцяють передати владу законно обраному цивільному урядові. Однак спочатку, за їхніми словами, потрібно вирішити проблеми з махінаціями.

Водночас, як очікують, сама Аун Сан Су Чжі за кілька днів має постати перед судом.

Коротке посилання на цю сторінку:

У М’янмі сталися найбільш кровопролитні сутички з часу переворотуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиВідповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»Ракетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав послаП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: