19.04.2024
Телеканал NTD

Експрезидента Франції Ніколя Саркозі визнали винним у корупції

Експрезидента Франції Ніколя Саркозі визнали винним у корупції

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі визнали винним у корупції і засудили до трьох років ув'язнення, два..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі визнали винним у корупції і засудили до трьох років ув’язнення, два роки з них умовно.

Фінансові прокурори переконали паризький суд, що Саркозі в обмін на конфіденційну інформацію про розслідування щодо нього запропонував одному із суддів роботу в Монако. Так, експрезидента підозрювали в тому, що він брав незаконні платежі на свою президентську кампанію 2007 року від спадкоємиці L’Oreal Ліліан Бетанкур.

66-річний Саркозі відкидає всі звинувачення й каже, що фінансові прокурори використовували надмірні засоби для стеження за його справами. Наприклад, прослуховували його з адвокатом телефонні розмови.

Захист має 10 днів, щоби подати апеляцію. Дружина експрезидента Карла Бруні у своєму інстаграмі написала, що це жорстоке «полювання на відьом», і що боротьба триватиме, аж поки проявиться правда.

Проте експрезидент, можливо, узагалі не потрапить до тюрми. Суддя зазначила, що рік, який залишився, йому можуть дозволити провести вдома в електронному браслеті.

[Фредерік Карель Каной, юрист]:
«Я хотів би сказати, що звичайні громадяни знову зможуть переконатися, що у Франції немає подвійних стандартів і що судова система справді незалежна».

Ніколя Саркозі був президентом з 2007 по 2012 рік. Він став другим ексголовою держави в сучасній історії Франції після Жака Ширака, якому винесли вирок за звинуваченням у корупції.

Перехожі біля будівлі суду по-різному реагують на рішення.

[жителька Парижа]:
«Я думала, що він хороший президент. Яка ганьба».

[жителька Парижа]:
«Правду кажучи, мені подобається, що у Франції людей судять ліпше, ніж у США».

Пізніше цього місяця Саркозі також постане перед судом в іншій справі. Його звинувачують у тому, що він порушив правила фінансування політичних кампаній під час спроби переобратися у 2012 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експрезидента Франції Ніколя Саркозі визнали винним у корупціїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїНирки — у центрі нової кризи в НепаліГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: