29.09.2024
Телеканал NTD

Тайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Тайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Тайванські рятувальники шукають 18 осіб, яких уважають зниклими безвісти після сильного землетрусу силою 7,2 бала. Лихо..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Тайванські рятувальники шукають 18 осіб, яких уважають зниклими безвісти після сильного землетрусу силою 7,2 бала. Лихо сталося в середу на гористому східному узбережжі острова.

Зону лиха струснули десятки поштовхів. Деякі робітники й туристи в горах виявилися відрізаними від зовнішнього світу через зсуви. Усіх, кого змогли виявити, доставили в безпечне місце.

Місто Хуалянь та однойменний повіт постраждали найбільше. Мер Хуаляня каже, що серед зниклих безвісти є громадяни інших країн.

Загалом загинуло десятеро людей, близько тисячі травмовано. Також у повіті Хуалянь пошкоджено багато будинків. Деякі зруйнувалися частково або нахилилися.

Влада вже почала зносити будівлі, які неможливо відновити. Кадри з однією з них у перші години після лиха облетіли ввесь світ.

[Чан Дун’ян, голова місцевого району]:

«Жителі хочуть повернутися по речі, але це справді надто небезпечно. Ми не маємо вибору. Можливо, у процесі знесення ми знайдемо якісь особисті речі. Ми відкладемо їх і потім дозволимо їх забрати».

Як повідомляють, після основного землетрусу було зафіксовано ще приблизно 50 афтершоків. Поштовхи відчували в столиці Тайваню — Тайбеї, а також у материковому Китаї. Для острова, а також для Японії та Філіппін було видано попередження про цунамі. Пізніше його скасували.

Це найсильніший у Тайвані землетрус за останні 25 років. Попереднього разу таке лихо в 1999 році призвело до загибелі понад 2400 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: