25.11.2024
Телеканал NTD

Хетчбек Toyota Yaris став найкращим автомобілем 2021 року в Європі

Хетчбек Toyota Yaris став найкращим автомобілем 2021 року в Європі

У Женеві оголосили переможця конкурсу «Європейський автомобіль року». Найкращим став хетчбек Toyota Yaris, який набрав 266..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Женеві оголосили переможця конкурсу «Європейський автомобіль року». Найкращим став хетчбек Toyota Yaris, який набрав 266 балів. Це вже четверте покоління моделі. У гамі є гібридна й потужніша тридверна версія, що допомогло «ярісу» обійти шістьох суперників.

[Петер Гілгорст, член журі та журналіст]:
«Я їжджу на ньому типовими голландськими дорогами — звивистими й вузькими. Вони вибоїсті й тому ідеально підходять для тестування підвіски Yaris четвертого покоління. Водіння стало цікавішим, а кермо — слухнянішим та чуйнішим».

Друге місце посів електричний Fiat 500, який заробив 240 балів. Третім став кросовер Cupra Formentor, який набрав на бал менше.

Далі йде Volkswagen ID.3, у якого 224 бали; Skoda Octavia, яка отримала 199 балів; Land Rover Defender — він набрав 164 бали; і Citroen C4 — у його скарбничці 143 бали.

Традиційно конкурс «Європейський автомобіль року» проводять перед відкриттям Женевського автосалону, але цього разу, як і торік, його скасували.

Премію присуджують із 1964 року. У журі 59 автомобільних журналістів із 23 країн.

У конкурсі можуть брати участь лише нові чи суттєво оновлені машини. Водночас вони мають надійти до автосалонів упродовж 12 місяців до присудження премії і продаватися як мінімум у п’ятьох країнах Євросоюзу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: