27.10.2024
Телеканал NTD

Світові ціни на какао б’ють рекорди

Світові ціни на какао б'ють рекорди

Какао-боби стають дефіцитнішим товаром. Їх вартість піднялася до історичного максимуму. І це погана новина для шанувальників..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Какао-боби стають дефіцитнішим товаром. Їх вартість піднялася до історичного максимуму. І це погана новина для шанувальників шоколаду всього світу.

Ф’ючерси на еталонне какао на біржі в Нью-Йорку коштують майже 5900 доларів за тонну. Це приблизно вдвічі більше, ніж торік.

Ціни підскочили, бо через поганий урожай запаси какао вичерпуються.

Як очікують, у Гані, другому найбільшому виробнику какао світу, обсяг виробництва в найліпшому разі досягне пів мільйона тонн. Це буде на 150 тисяч тонн менше, ніж торік.

Є побоювання щодо врожаю в провідному світовому виробнику какао-бобів — Кот д’Івуарі.

За опитуваннями, загальносвітовий дефіцит сягне 375 000 тонн.

Компаніям — виробникам шоколаду важко знайти постачальників. Покупцям теж чимраз складніше купувати якісні шоколадні вироби. Так, наприкінці січня ціни на шоколад у США зросли на 11 %.

Великі компанії вже повідомляють про спад продажу. Водночас дефіцит какао-бобів, як очікують, буде й наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світові ціни на какао б’ють рекордиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензинІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Як накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: