19.05.2024
Телеканал NTD

Холоди в Техасі: 2,7 млн ​​осіб залишилися без електроенергії

Холоди в Техасі: 2,7 млн ​​осіб залишилися без електроенергії

Щонайменше 21 людина загинула в п'ятьох штатах США, зокрема в Техасі, унаслідок снігопадів і рекордних холодів,..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Щонайменше 21 людина загинула в п’ятьох штатах США, зокрема в Техасі, унаслідок снігопадів і рекордних холодів, що охопили регіон. Закрито центри вакцинації проти коронавірусу.

У Техасі оголосили надзвичайний стан. Тут — найнижча температура за більш ніж 30 років — подекуди до мінус 18.

Через погодні катаклізми близько 2 мільйонів 700 тисяч осіб залишилося без світла. Перебої з постачанням електроенергії також є і в сусідній Луїзіані та Міссісіпі.

Техас — другий за розмірами штат США, а ще найбільший у країні виробник електроенергії. Майже половину обсягу електрики тут отримують завдяки природному газу. Але потужності для його видобування й транспортування не розраховані на холоди. Тож хуртовина зупинила коло третини з них.

Від негоди потерпають також штати Теннессі, Кентуккі, Північна Кароліна, Алабама, Оклахома та Орегон. У деяких регіонах ввели комендантську годину, щоб люди не виїжджали на обмерзлі дороги. Холоди дісталися навіть до півночі Мексики.

Білий дім висловив готовність надати постраждалим від негоди штатам усе необхідне.
Коротке посилання на цю сторінку:

Холоди в Техасі: 2,7 млн ​​осіб залишилися без електроенергіїСША та Венесуела обмінялися в’язнямиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Україні новий головнокомандувачАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїФранцузький парламент схвалив закон, який посилює міграційну політикуГоловні політичні події: огляд 2023 рокуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: