05.08.2024
Телеканал NTD

Зброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Зброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден на спеціальному брифінгу в Білому домі повідомив, що..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден на спеціальному брифінгу в Білому домі повідомив, що підписав закон про виділення Україні допомоги на загальну суму майже 61 млрд доларів.

[Джо Байден, президент США]:

«Це хороший день для Америки, для Європи та для миру у світі… Це те, що буде мати значні наслідки… Це збільшить безпеку Америки, це зробить світ безпечнішим».

Білий дім уже готує термінову допомогу Києву на суму 1 млрд доларів. Цей пакет міститиме боєприпаси для ППО, артилерії, ракетних систем (зокрема ракети ATACMS), і бойові машини піхоти Bradley.

Як повідомляють, більша частина призначеного для України озброєння вже перебуває на складах Німеччини та Польщі, що прискорить час доставлення.

Президент Володимир Зеленський подякував американцям за ухвалення допомоги Україні.

[Володимир Зеленський, президент України]:

«Я вдячний президенту Байдену, Конгресу, усім американцям, які відчувають потребу вибити землю з-під ніг у Путіна».

За виділення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню обидві палати Конгресу проголосували зовсім недавно. А ось дебати щодо цього питання точилися з торішньої осені.

Загалом новий пакет допомоги США посилить протиповітряну оборону, сприятиме відновленню критичної інфраструктури та стабілізації економічної ситуації в Україні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиАфіни накрила пилова буря із СахариКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: