25.04.2024
Телеканал NTD

Екологи закликають годувати диких качок

Екологи закликають годувати диких качок

У Києві природоохоронці нагодували диких качок. Така акція вже стала традиційною, і її проводять щороку на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Києві природоохоронці нагодували диких качок. Така акція вже стала традиційною, і її проводять щороку на початку весни. Саме ці дні критичні для виживання диких качок, лебедів та інших міських птахів.

[Галина Бузан, природозахисниця]:
«Наприкінці зими й початку весни дуже багато пташок гине від голоду. Якщо це водоплавні качки, то коло 20 %, а з не водоплавних (синичок, снігурів, горобців) до 50 % птахів гине не від холоду, а саме від голоду».

У цей період птахам складно знайти собі їжу, тому екологи закликають підгодовувати пернатих. Проте робити це слід правильно. Давати можна варену картоплю, макуху, кукурудзу, горох, насіння, овес тощо.

[Владислав Богдан, природозахисник]:
«Ми годуємо їх вівсяними пластівцями, нежирним сиром і також горохом».

[Галина Бузан, природозахисниця]:
«Головний принцип — їжа має бути максимально натуральною, необробленою, не солоною, не смаженою, максимум висушеною. Дуже добре висушувати насіння дині, заготовлювати влітку для годівниць».

Їжу для годівлі можна класти на березі чи кидати у воду. Якщо вона потоне, то качки, як відмінні нирці, легко дістануть її з дна.

За словами екологів, традиція підгодовувати качок давно вже стала частиною європейської культури. До цієї корисної справи в ЄС залучають дітей і молодь.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екологи закликають годувати диких качокШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Кенії люди гинуть від повенейСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: