19.01.2024
Телеканал NTD

В Італії ще місяць діятиме обмеження на пересування між регіонами

В Італії ще місяць діятиме обмеження на пересування між регіонами

В Італії обмеження на пересування між регіонами продовжили ще на місяць — до 27 березня. Відповідний..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

В Італії обмеження на пересування між регіонами продовжили ще на місяць — до 27 березня. Відповідний указ затвердив новий прем’єр-міністр Маріо Драгі та його кабінет.

Виняток становлять невідкладні поїздки: службові або пов’язані зі станом здоров’я.

Проте на головному залізничному вокзалі Рима повно пасажирів.

[пасажирка]:
«Від цих правил жодної користі, бо люди все одно можуть їздити в службових справах і в екстрених випадках. Тож фактично це не обмежить пересування й не знизить кількості хворих».

[пасажир]:
«Важливо враховувати, що людям треба нормально жити й рухатися вперед, сподіваючись, що це все скоро скінчиться. Хоча я думаю, що так буде ще довго».

Щодня в Італії реєструють близько 15 тисяч нових хворих на COVID-19. Хоч це й менше, ніж 40 тисяч, як було в середині листопада, та однаково щодня вмирають сотні людей. Також дедалі частіше виявляють заразніший британський штам.

В Італії діє система поділу на зони відповідно до показників зараження коронавірусом у кожному з 20 регіонів. У жовтих зонах можна пересуватися вільно. З 10 вечора до 5 ранку діє комендантська година. Бари й ресторани відкрито до 6 вечора. У червоних зонах без нагальної потреби виходити з дому не можна.

[пасажир]:
«Гадаю, зараз потрібно довіритися владі, і це єдиний спосіб усе це закінчити. Максимально зупинити поширення вірусу — найліпше рішення».

Загалом в Італії виявили понад 2 мільйони 800 тисяч випадків зараження SARS-CoV-2. Кількість смертей наближається до ста тисяч. У Європі більше померло лише у Великій Британії.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Італії ще місяць діятиме обмеження на пересування між регіонамиВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: