27.12.2024
Телеканал NTD

Бандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Бандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Щонайменше 12 людей загинуло від вогнепальних поранень у Петьон-Вілі — багатому передмісті столиці Гаїті. Попри розгул..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Щонайменше 12 людей загинуло від вогнепальних поранень у Петьон-Вілі — багатому передмісті столиці Гаїті. Попри розгул бандитизму в Порт-о-Пренсі, тут переважно було спокійно. Тепер озброєні угруповання почали нападати й на престижні райони міста.

Влада поки що не повідомила докладної інформації про те, що сталося. Але свідки розповідають про побачене.

[Емілієн Дагене, житель Петьон-Віля]:

«Близько 11-ї вечора ми сиділи тут, і раптом з’явилися два хлопці й почали стріляти в наших людей. Ці молодики навіть нічого не сказали. Вони просто підійшли й почали стріляти. Без жодних запитань. Я був там, коли це сталося, і бачив, як вони вийшли з машини та відкрили вогонь».

За словами очевидців, бандити також пограбували два будинки. Тепер люди бояться, що, хоч прем’єр-міністр Аріель Анрі й подав у відставку, злочинні угруповання й далі тероризуватимуть мирних жителів.

Бандити також руйнують інфраструктуру. Так, енергетична компанія Гаїті повідомила, що зловмисники повністю вивели з ладу чотири підстанції у Порт-о-Пренсі та інших місцях. Через це деякі райони столиці залишилися без електропостачання. Вони також украли кабелі, акумулятори, інвертори та інше обладнання.

Водночас, попри заклик ООН, сусідня Домініканська Республіка висилає гаїтянських нелегалів. Їх спочатку поміщають у центр затримання, що на околиці Санто-Домінго, потім відвозять вантажівками до кордону та депортують. Зі слів очевидців, останніми тижнями це роблять активніше.

Домініканська влада також посилила охорону кордону. Проте гаїтян, як і раніше, пускають на ринок у Дахабоні.

[Девід Соса, сенатор від провінції Дахабон]:

«Багато гаїтян не збирається жити в Домініканській Республіці. Вони приїжджають через складні політичні проблеми у своїй країні, у них немає президента. Вони приїжджають сюди лише по їжу чи ліки, а потім повертаються додому».

Гаїті поки що залишається без голови держави. Його має обрати перехідна президентська рада. Але її ще не сформовано. А цього чекають не тільки гаїтяни, а й влада Кенії. Вона вже готова відправити до Гаїті поліційний контингент, який допоможе протистояти бандам. Однак для цього треба, щоб там був президент.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКанада обмежить час роботи для іноземних студентівІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»У Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: