27.09.2024
Телеканал NTD

Ізраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Ізраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Ізраїль проводить операцію з ліквідації бойовиків ХАМАСу високого рангу, які переховуються в лікарні в Секторі Гази...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ізраїль проводить операцію з ліквідації бойовиків ХАМАСу високого рангу, які переховуються в лікарні в Секторі Гази. Про це заявив представник ЦАГАЛу Даніель Хагарі.

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«ЦАГАЛ після отримання конкретної розвідувальної інформації проводить високоточну операцію на певних ділянках лікарні “Шифа”. Ми знаємо, що високопосадовці ХАМАСу розташувалися всередині лікарні й використовують її для управління атаками на Ізраїль».

Як заявив Хагарі, коли ізраїльські військовики ввійшли на територію комплексу, їх обстріляли. Ті відкрили вогонь у відповідь.

Також він зазначив, що лікарня й далі виконуватиме свої функції і що армія забезпечуватиме пацієнтів та інших цивільних осіб, що на її території, продовольством, водою та іншими потрібними речами.

За даними міністерства охорони здоров’я Сектора Гази, воєнна операція Ізраїлю в анклаві призвела до переміщення майже всього його населення, що перевищує два мільйони осіб. У результаті більшості людей загрожує голод.

Водночас прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що й далі проводитиме воєнну кампанію проти ХАМАСу.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Нашим друзям у міжнародній спільноті я кажу: “Невже ваша пам’ять настільки коротка? Ви так швидко забули про 7 жовтня — найстрашнішу різанину, учинену проти євреїв із часів Голокосту?»

Прем’єр також сказав, що він, як і раніше, має намір відправити війська в Рафах — місто, що на кордоні з Єгиптом, де живуть сотні тисяч біженців.

Проте Нетаньягу стикається з дедалі більшим тиском як за межами, так і всередині країни. Міжнародна спільнота дедалі активніше закликає його укласти з ХАМАСом угоду про тимчасове припинення вогню.

Так, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що підтримує право Ізраїлю на самооборону, але слід захистити понад півтора мільйона людей у Рафаху, яким більше нікуди тікати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»В Індонезії через повені та зсуви гинуть людиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: