02.02.2024
Телеканал NTD

У Японії зростає попит на вживані товари класу люкс

У Японії зростає попит на вживані товари класу люкс

Коли в Японії через коронавірус цього року оголосили режим надзвичайного стану, людей закликали прибрати оселі й..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Коли в Японії через коронавірус цього року оголосили режим надзвичайного стану, людей закликали прибрати оселі й позбутися мотлоху.

Чимало людей почали сумлінно це робити. Тож у країні став процвітати ринок товарів класу люкс, що були у вжитку.

71-річна домогосподарка Міцуко Івама проводила майже весь вільний час у спортзалі. Однак, опинившись удома, почала прибирати в шафах. Зрештою вирішила позбутися кімоно, які подарували їй батьки десятки років тому.

[Міцуко Івама, домогосподарка]:

«Через коронавірус більшу частину року я була вдома. Я вирішила прибратися в будинку, позбутися всього, що мені не треба. Мені здалося, що кімоно не має висіти в шафі. Було б добре, щоб їх носив хтось молодший».

Допомагає розпрощатися з непотрібними речами одна компанія, яка викуповує їх у власників і перепродує онлайн.

[Кіохеї Івата, голова компанії з продажу вживаних речей]:
«Люди стали проводити більше часу вдома, тому почали там усе міняти. У японській мові є слово “дансарі”. Воно означає спрощення життя. Свідомість людей змінюється в цьому напрямку. Вони приходять до нас, бо наші послуги допомагають очистити їхні помешкання».

Працівники компанії кажуть, що в жовтні цього року в них було набагато більше викликів, ніж того ж місяця 2019-го. Серед клієнтів дві третини — це люди за 50 років. Часто продають кімоно й дорогі сумки.

[Кіохеї Івата, голова компанії з продажу вживаних речей]:
«Наші продажі зросли на 35 %, якщо порівняти з періодом до пандемії».

У компанії також кажуть, що, оскільки зростає ціна на золото, японці ще стали активніше продавати свої персні й намиста.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Японії зростає попит на вживані товари класу люксВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: