25.03.2024
Телеканал NTD

Новий екоавтомат у Києві: укинув пляшку — погодував бездомну собаку

Новий екоавтомат у Києві: укинув пляшку — погодував бездомну собаку

У Києві встановили пристрій, який уже нарекли автоматом із добрим серцем. Його принцип простий: кладете в..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Києві встановили пристрій, який уже нарекли автоматом із добрим серцем. Його принцип простий: кладете в нього пластикову пляшку, і в миски під ним висипається корм і наливається вода. Так можна не лише позбутися сміття, а й нагодувати бездомних тварин. Ось тільки пляшку бажано зім’яти.

[Руфат Раїмов, автор проєкту]:
«Якщо вона буде об’ємною, бокс заповнюватиметься швидше. А якщо зім’яти, то місця для пляшок буде більше. Кладете пляшку в отвір, і знизу висипається корм».

З бокса пляшки відвозять на перероблення. Корм вельми популярний як у кішок, так і в собак, здебільшого безпритульних. А сам пристрій особливо сподобався дітям.

[Руфат Раїмов, автор проєкту]:
«Ми вже маємо постійних відвідувачів. І вони нам кажуть, що вдома в них виник ритуал: дитина збирає всі пляшки, підходить до батьків і каже: “Ходімо годувати тварин”. Тобто в нас виховують соціально відповідальне покоління. Це головний плюс».

Автомат має успіх не тільки в дітей, але й у тих, хто переходить на роздільне збирання сміття. І таких, як видно, чимало. За перші два тижні після установлення пристрою вдалося зібрати 145 кілограмів пластикових пляшок. Скільки ж тварин отримало їжу, ніхто не рахував.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий екоавтомат у Києві: укинув пляшку — погодував бездомну собакуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілСрібна шахта відродила занепале боснійське містоООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНа Кубі закінчується паливо?Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадСрібло в Єгипті — нове золотоНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: