19.07.2024
Телеканал NTD

Велика Британія закликала людей з алергією відмовитися від вакцини Pfizer-BioNTech

Велика Британія закликала людей з алергією відмовитися від вакцини Pfizer-BioNTech

Вакцина проти коронавірусної інфекції компаній Pfizer і BioNTech може викликати алергічну реакцію та анафілаксію. Такого висновку..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Вакцина проти коронавірусної інфекції компаній Pfizer і BioNTech може викликати алергічну реакцію та анафілаксію. Такого висновку дійшов медичний регулятор Великої Британії після початку масової вакцинації населення. Він видав попередження: людям з алергією на якісь медикаменти чи їжу цього щеплення робити не слід.

Управління з контролю якості лікАрських засобів і виробів медичного призначення Великої Британії повідомляє, що від початку вакцинації надійшло два повідомлення про анафілактичну реакцію й одне — про алергічну.

Голова управління Джун Рейн у своїй заяві написав: «Усім, у кого раніше була анафілактична реакція на щеплення, ліки чи їжу, слід відмовитися від вакцини Pfizer-BioNTech».

Водночас він зазначив: «У більшої частини людей анафілаксії не буде. Переваги в захисті людей від COVID-19 перевищують ризики… Запевняю, що ця вакцина відповідає суворим стандартам безпеки, якості та ефективності, затвердженим Управлінням з контролю якості лікАрських засобів».

Анафілаксія — це надмірна реакція імунної системи організму, яку описують як серйозну, а іноді і як таку, що загрожує життю людини.

Компанії Pfizer і BioNTech уже оголосили, що підтримують розслідування щодо побічних ефектів.

Минулого тижня Велика Британія першою у світі видала дозвіл на використання вакцини проти коронавірусу американської та німецької компаній. Регулятори США і ЄС поки рішення щодо неї не ухвалили.

Тим часом у Великій Британії під масову вакцинацію щонайперше підпадають найбільш уразливі групи: медики, працівники будинків для людей похилого віку й ті, кому за 80.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія закликала людей з алергією відмовитися від вакцини Pfizer-BioNTechМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Прорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Польські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: