17.10.2024
Телеканал NTD

У Кенії зростає кількість жертв повеней

У Кенії зростає кількість жертв повеней

У Кенії зростає кількість жертв повеней. Ще 48 людей загинули, 84 зникли безвісти після стихійного лиха..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

У Кенії зростає кількість жертв повеней.

Ще 48 людей загинули, 84 зникли безвісти після стихійного лиха в місті Май-Махіу, що в центрі країни. Тут прорвало греблю і зійшов зсув.

[потерпіла]:

«Ми почули гучний шум. Вода з уламками ринула дуже стрімко. Наш дім змило, і ми втратили дитину. Ми прийшли сюди, щоб дізнатися, де вона. Сказали, що вона мертва».

[потерпілий]:

«Сюди привезли лише мене. Інших я лишив у Май-Махіу, бо вони не постраждали. Мене поранило каміння. Я пробився через дах і підняв на нього дітей. І це теж забрало час. Мусив ламати жерстяний дах голими руками. Бачите, я порізав палець».

[потерпіла]:

«Мене розбудив гучний шум. Було схоже на ураган. Перш ніж ми щось зрозуміли, потік ринув крізь стіни в дім. Вода наповнила будинок і виштовхнула нас назовні. Я просто пливла, не знаючи куди. І я дякую Богові за те, що він зберіг мені життя. Але мій син та чоловік зникли безвісти».

Май-Махіу відвідав президент Кенії. Влада попереджає, що прогнози погоди невтішні.

[Вільям Руто, президент Кенії]:

«У Кенії є ще місця, де може статися така ж трагедія. Ми просимо жителів покинути їх заздалегідь, бо прогноз показує, що дощі триватимуть».

Загалом, починаючи з березня, за офіційними даними в Кенії від повеней загинуло 169 осіб. Але фактична кількість може бути на десятки більшою, бо багатьох уважають зниклими безвісти.

Зливи спричиняють зсуви та розмивають дороги. Потерпає не лише Кенія, а й сусідні країни. У Танзанії та Бурунді також десятки загиблих. Сотні тисяч жителів мусили залишити свій дім.

Торік у Кенії через повінь, спричинену природним феноменом Ель-Ніньйо, загинуло щонайменше 120 людей. Перед цим країна постраждала від найбільшої за десятиліття посухи.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кенії зростає кількість жертв повенейЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Коли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: