29.12.2024
Телеканал NTD

Який швидкоплинний час: колекція старовинних храмових годинників

Який швидкоплинний час: колекція старовинних храмових годинників

Хто справді цінує час, так це в'єтнамець Фам Ван Тхуок. Понад 20 років він подорожує Європою..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Хто справді цінує час, так це в’єтнамець Фам Ван Тхуок. Понад 20 років він подорожує Європою і збирає старовинні вежові годинники з храмів.

Нині в його колекції вже 20 екземплярів, яким по кілька сотень років. Тхуок зберігає їх на складі в невеликому селі провінції Тхайбінь.

Також колекціонерові подобається не просто шукати й збирати годинники, а ще й вивчати роботу механізмів та їх ремонтувати.

[Фам Ван Тхуок, колекціонер старовинних вежових годинників]:

«Найстаріший годинник моєї колекції від італійського виробника. Його датовано 1750 роком. Але найбільше мені подобається, напевно, те, що цей годинник зробили багато років тому, але він і досі виконує своє призначення — відраховує час. І робить це дуже точно».

В’єтнамець каже, що полюбив бій курантів ще за малих літ. Зараз годинники нагадують йому про швидкоплинність часу.

[Фам Ван Тхуок, колекціонер старовинних вежових годинників]:
«Тільки-но пролунає “тік-так”, і секунду, яка щойно промайнула, вже ніколи не повернеш. Це нагадування про те, наскільки цінний час, і про те, що мушу дорожити кожною хвилиною й секундою».

Цю колекцію вже визнали найбільшою у В’єтнамі.

Сам чоловік каже, що ще не бачив двох однакових вежових годинників, навіть якщо їх випустив один і той самий виробник одного й того ж року.

Він сподівається, що своїми зусиллями зможе зберегти шматочок історії, адже механічні годинники поступово замінюють електроні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Який швидкоплинний час: колекція старовинних храмових годинниківРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: