30.02.2024
Телеканал NTD

Зруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Зруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

На цих кадрах видно стан мосту Френсіса Скотта Кі, що обвалився в Балтіморі. Такий вигляд він..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

На цих кадрах видно стан мосту Френсіса Скотта Кі, що обвалився в Балтіморі. Такий вигляд він має через 10 днів після того, як у його опору врізався контейнеровоз. Разом із мостом у крижану воду впало кілька робітників-дорожників. Шестеро загинули, двох урятували.

Президент Джо Байден заявив, що відновлення мосту оплатить федеральний уряд. За попередніми підрахунками це коштуватиме 600 мільйонів доларів. Однак кінцева сума може сягнути 1–2 мільярдів.

Президент заявив, що планує зустрітися із сім’ями загиблих. Усі шість жертв обвалення були іммігрантами з Мексики та Центральної Америки. Вони ремонтували дорожнє полотно на мосту рано-вранці 26 березня, коли сталося зіткнення.

Відновлення мосту, мабуть, триватиме роки. Водночас вдалося відкрити невеликий тимчасовий прохід на заблокованій річці, щоб застряглий контейнеровоз могли обминати невеликі судна, такі як баржі та буксири.

Деякі судна почали залишати порт. Однак багато великих кораблів не можуть вийти й донині. Влада каже, що відновити комерційне судноплавство вдасться нескоро.

Порт у Балтіморі — ключовий шлюз для експорту сільськогосподарських товарів та іншої продукції.

Губернатор Меріленду Вес Мур каже, що зараз головне дістати з річки уламки мосту.

[Вес Мур, губернатор Меріленду]:

«Ми не зможемо відновити міст, доки не приберемо уламки. Але ми з цим упораємося. Ми очистимо річку. Приберемо контейнеровоз. Ми відновимо міст Френсіса Скотта Кі».

Утім, це непросте завдання. Чиновники кажуть, що метал настільки понівечений, що важко зрозуміти, де його розрізати. Працівникам знадобилося десять годин, щоб відокремити та прибрати лише один 200-тонний уламок.

Берегова охорона повідомляє, що під водою ситуація ще гірша. Через погану видимість витягувати уламки стає вкрай небезпечно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: