04.12.2024
Телеканал NTD

У Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посуд

У Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посуд

Це типова обідня точка для багатьох жителів Гонконгу. У годину пік сюди приходять десятки людей. Їжу..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Це типова обідня точка для багатьох жителів Гонконгу. У годину пік сюди приходять десятки людей. Їжу продають у пластикових контейнерах.

Страви навинос готують тисячі кафе острова. Зазвичай у коробку кладуть рис та дві-три порції різних видів овочів, м’яса чи риби. Такий обід коштує від 5 до 6,5 доларів. За день тут продають до 1500 порцій.

Однак тепер у Гонконгу набуває чинності заборона на пінопласт та одноразовий пластиковий посуд.

Ця кухня вже відмовляється від коробок із пінопласту. А скоро перестане видавати й одноразове пластикове столове приладдя.

Власниця закладу каже, що зміни потягнуть за собою додаткові витрати. Посуд з екологічних матеріалів удвічі дорожчий за пластиковий.

[Кітті Чан, власниця кухні]:

«Заміна пластикових ложок на паперові подвоює наші витрати. Це не дуже добре для бізнесу у галузі виробництва харчів та напоїв».

Клієнти також незадоволені. Тепер їм доведеться приносити власний посуд та контейнери.

[Даррен Сенг, покупець]:

«Коли я на роботі, у мене є лише година на обід, і я маю поїсти швидко. Мені буде незручно приносити своє столове приладдя й мити за собою посуд. Не думаю, що це добра ідея».

Інші непокояться, що через нові правила зростуть ціни.

[Дженні Фунг, покупниця]:

«Якщо кафе доведеться перейти на якісніше опаковання, тоді клієнти платитимуть більше. Нас це зачепить».

Заборона набуватиме чинності у два етапи. Спочатку не можна буде пропонувати пластиковий посуд, соломинки, мішалки та столове приладдя.

Також заборонять видавати пластикові стаканчики та кришки, якщо клієнт їстиме в кафе. А потім їх не використовуватимуть і в замовленнях навинос.

Як очікують, повна заборона почне діяти з 2025 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиЯку країну визнали найщасливішоюСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Туніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: