30.12.2024
Телеканал NTD

Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Яскраво-помаранчеві поля в цей час можна побачити в єгипетському місті Ель-Фаюм. Тут починається щорічний сезон збирання..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Яскраво-помаранчеві поля в цей час можна побачити в єгипетському місті Ель-Фаюм. Тут починається щорічний сезон збирання квітів календули, які посідають дуже важливе місце в сільському господарстві країни.

Попри економічний спад у Єгипті, календула й далі дорожчає. І це добра новина для фермерів.

[Габер Мохамед, фермер]:

«Календулу вирощувати дорого — квіти вразливі до хвороб і таке інше. Але водночас прибутки збільшилися, бо кілограм свіжих квітів коштує не 2–3 фунти, як раніше, а 6 фунтів. Тобто ціна зросла вдвічі. Вартість добрив і пестицидів зросла, оплата праці зросла, але також зросла й вартість квітів».

Календулу, або нагідки лікарські, місцеві жителі називають місячними квітами, бо ті люблять прохолодний клімат.

Квіти висаджують в осінні місяці, а сезон цвітіння триває з листопада по травень.

Після збирання врожаю пелюстки календули сушать під сонцем. Потім їх використовують у різних галузях: від косметики до фармацевтики й традиційної медицини.

[Шабан Ахмед, фермер]:

«Я виріс, спостерігаючи, як мій дідусь і бабуся, а також їхні дідусі й бабусі вирощували календулу. Це рослина, без якої ми не можемо обійтися. Вона приносить країні тверду валюту та створює робочі місця».

Календулу експортують до різних країн. Основні напрямки — США, Іран та Україна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоКанада обмежить час роботи для іноземних студентівВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Всесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: