25.11.2024
Телеканал NTD

Яскраві піньяти — невіддільний атрибут Різдва в Мексиці

Яскраві піньяти — невіддільний атрибут Різдва в Мексиці

Ці барвисті вироби з паперу називаються піньятами. Вони невіддільний атрибут Різдва в Мексиці. Збираючись великою компанією,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ці барвисті вироби з паперу називаються піньятами. Вони невіддільний атрибут Різдва в Мексиці. Збираючись великою компанією, люди різного віку розбивають їх палицею, і звідти сиплються солодощі.

Такі майстерні, де виробляють піньяти, є в усій країні. Піньяти виготовляють із картону й пап’є-маше. На основу наклеюють різнокольоровий папір.

Розбивання піньяти символізує боротьбу людини зі спокусами й бажання знищити зло. Солодощі — символ заохочення від вищих сил.

[Марія дель Росіо, майстриня]:

«Сім гострих кінців означають сім смертних гріхів. А ті, які з п’ятьма кінцями, символізують Вифлеємську зірку».

Сьогодні виробники цих традиційних виробів стурбовані падінням продажів через пандемію. Крім того, нещодавно президент країни сказав, що цього Різдва мексиканцям не варто збиратися з друзями й родичами великими компаніями.

[Марія де Лурдес Ортіс, продавчиня піньят]:
«Ми просто просимо владу не позбавляти нас джерела доходу. Несправедливо, що останні шість місяців великі магазини працювали, а нас закривали й карали. <…> Вони не повинні турбувати нас зараз, бо в нас усього місяць, щоб продати товар і отримати річний виторг».

Як з’явилися піньяти, достеменно невідомо. Деякі кажуть, що їх побачив Марко Поло під час подорожі Китаєм. Потім привіз до Європи, звідки традиція потрапила до Мексики.

Інші кажуть, що піньяти робили ще за часів ацтеків. Згідно з легендою, церемонія розбивання мала допомогти викликати дощ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Яскраві піньяти — невіддільний атрибут Різдва в МексиціЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСрібло в Єгипті — нове золотоВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостережень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: