24.06.2024
Телеканал NTD

Греція звинуватила Туреччину в організації перевезення нелегалів із Сомалі

Греція звинуватила Туреччину в організації перевезення нелегалів із Сомалі

Греція закликала Туреччину ліпше стримувати потік нелегалів. Зі слів міністра з питань міграції, останнім часом сомалійські..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Греція закликала Туреччину ліпше стримувати потік нелегалів. Зі слів міністра з питань міграції, останнім часом сомалійські біженці, які прибувають до Греції, кажуть, що в Туреччині організовано поїздки до пляжів, звідки відправляються човни. Мігрантам допомагають також і в інших питаннях.

[Нотіс Мітарачі, міністр з питань міграції Греції]:
«З 214 осіб, які прибули на Лесбос із 1 листопада, 142 були із Сомалі. Згідно зі свідченнями очевидців і перевіреною інформацією, неурядові організації оплачують турецькі візи й транспортні витрати на рейси до Стамбула. У Туреччині контрабандисти, знову ж за допомогою неурядових організацій, допомагають їм нелегально проникнути до Європейського Союзу».

Сомалійці кажуть, що отримують студентську чи медичну візу на в’їзд до Туреччини.

[мігрант із Сомалі]:
«Коли сомалійці хочуть потрапити до Греції, турецька поліція заплющує на них очі й не чіпає. Але арештовує афганців і сирійців».

Відеосвідчення сомалійців записало міністерство з питань міграції Греції.

[мігрант із Сомалі]:
«Таксист знав, куди їхати, щоби без проблем дістатися до пляжу. Він доїхав до будівлі, де ми жили, а потім відвів нас туди, куди ми хотіли».

Афіни ще раз закликали Анкару стримувати потік людей.

[Нотіс Мітарачі, міністр з питань міграції Греції]:
«Вони мусять запобігати нелегальним переміщенням. Човни не повинні залишати турецький берег».

Греція переживає нову міграційну хвилю з 2019 року. Ситуація загострилася, коли тисячі біженців спробували взяти турецько-грецький наземний кордон штурмом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Греція звинуватила Туреччину в організації перевезення нелегалів із СомаліАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: