27.01.2024
Телеканал NTD

Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Новий рекорд спеки за відчуттям зафіксували в Ріо-де-Жанейро. Стовпчик термометра піднявся до 40 градусів Цельсія. Але..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Новий рекорд спеки за відчуттям зафіксували в Ріо-де-Жанейро. Стовпчик термометра піднявся до 40 градусів Цельсія. Але показник спеки за відчуттям перевищив 62 градуси. Він найвищий із 2014 року, коли в Ріо почали фіксувати такі дані.

Місцеві жителі й туристи йдуть на пляж — ближче до моря. У басейнах теж повно людей.

[житель Ріо-де-Жанейро]:

«Холодна вода й кондиціонер. Немає іншого способу пережити спеку. Лише холодна вода й кондиціонер. Відчуття жахливі. Жарко, як у пустелі».

Утім, не всі мають можливість урятуватися від спеки. У бідних районах люди покладаються лише на свою витривалість.

[жителька Ріо-де-Жанейро]:

«Ніхто навіть не спить ночами. Люди сидять на вулиці. Якщо ввімкнути кондиціонер, то треба буде багато платити за електроенергію. Я зараз без роботи й не можу собі цього дозволити».

Температура за відчуттям — це спеціальний індекс, який розраховується на основі даних про температуру та відносну вологість. Чим вищі ці показники, тим дужче відчувається спека.

Наприкінці тижня в Ріо-де-Жанейро стане прохолодніше й пройдуть дощі та грози.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіСвітові ціни на какао б’ють рекордиПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: