26.10.2024
Телеканал NTD

Литовцям платять, щоб вони обмінювали старі авто на самокати та велосипеди

Литовцям платять, щоб вони обмінювали старі авто на самокати та велосипеди

Старі автомобілі в Литві перетворилися на своєрідну валюту. Якщо здати машину на утилізацію, то можна отримати..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Старі автомобілі в Литві перетворилися на своєрідну валюту. Якщо здати машину на утилізацію, то можна отримати від уряду субсидію. За ці гроші дозволено придбати річний проїзний на громадський транспорт або електричний чи звичайний велосипед. Також субсидію видають на купівлю електричних мотоциклів, мопедів і самокатів.

[Раймондас Жемайтіс, співробітник магазину автозапчастин]:
«Клієнтів стало втричі більше. Люди телефонують і запитують. Не всі привозять свої авто, але люди цікавляться».

На купівлю річного проїзного дають 300 євро. На придбання велосипеда чи електросамоката можна отримати 400 євро. Для купівлі електричного велосипеда, мопеда чи мотоцикла допомога становитиме від 700 до 1000 євро.

Останніми місяцями у веломагазинах Вільнюса торгівля пожвавилася.

[Робертас Ясулевічус, співробітник магазину велосипедів]:
«Звісно, відіграла роль пандемія, але в цьому є і заслуга субсидій».

З травня старі машини в утиль здали десять тисяч осіб.

[жителька Вільнюса]:
«Батьки купили річний проїзний на громадський транспорт. Потім ми вирішили, що нам треба електросамокат. Придбали і його. Тепер сперечаємося, хто їздитиме на ньому на роботу».

Литовський уряд виділив на субсидії вісім мільйонів євро. Люди здебільшого витрачають компенсацію на купівлю електричних самокатів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Литовцям платять, щоб вони обмінювали старі авто на самокати та велосипедиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: