20.01.2024
Телеканал NTD

Кубинські мігранти в Чилі ночують біля міграційної служби, сподіваючись отримати візи для біженців

Кубинські мігранти в Чилі ночують біля міграційної служби, сподіваючись отримати візи для біженців

Сотні кубинців вишикувалися в чергу біля імміграційного бюро в Сантьяго — столиці Чилі. Вони сподіваються отримати..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Сотні кубинців вишикувалися в чергу біля імміграційного бюро в Сантьяго — столиці Чилі. Вони сподіваються отримати візи для оформлення статусу біженця. Такий ажіотаж почався відтоді, як у країні поширилися чутки, що влада Чилі має намір видавати такі візи нелегальним мігрантам.

[мігрантка з Куби]:
«Я в Чилі вже два роки. І досі не можу отримати документи, бо раніше не було жодного закону, який надавав би кубинцям статус біженця».

[мігрантка з Куби]:
«Хотілося б знати, чи приймуть нас сьогодні. Я залишила своїх дітей з іншою людиною, щоб сюди прийти. Ситуацію ускладнює пандемія. Ми всі зібралися з однією метою».

Кубинські мігранти почали приходити ще у вихідні. Тепер біля міграційного офісу їх коло 300. Багато хто спить прямо на вулиці. Люди надіються, що зможуть отримати документи, які дозволять їм жити й працювати в країні легально.

[мігрант із Куби]:
«Я стоматолог, але не маю ідентифікаційного документа. Я працював із клієнтом, і він запитав мене: “Чи є у вас ID-карта?” Я відповів, що ні. Тоді він сказав, що почали видавати візи для біженців і що в тих, хто живе тут без документів, з’явився шанс їх отримати».

Утім, міністр внутрішніх справ країни оголосив, що такий тип віз нелегальним мігрантам не видають.

[Хуан Галлі, заступник міністра внутрішніх справ Чилі]:
«Інформація про візи для біженців абсолютно неправдива. Умови, згідно з якими в нашій країні надають статус біженця, досить жорсткі. Більшу частину заявок розглядають дуже ретельно. Я закликаю людей не дурити себе. Статус біженця в нас це не форма регулювання потоку мігрантів».

З початку року потік кубинців до Чилі зріс. Вони стали п’ятою найчисельнішою групою нелегальних мігрантів, які прибувають до країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинські мігранти в Чилі ночують біля міграційної служби, сподіваючись отримати візи для біженцівВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: