29.09.2024
Телеканал NTD

Ярмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»

Ярмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»

Тут є іграшки всіх форм, розмірів та вікових груп. А відвідувачі приходять сюди, щоби витратити серйозні..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Тут є іграшки всіх форм, розмірів та вікових груп. А відвідувачі приходять сюди, щоби витратити серйозні гроші на своє хобі.

Те, що комусь може здатися старим пластиком, для інших — велика цінність на ярмарку колекційних іграшок у британському Бірмінгемі.

Джон Морган — аукціоніст і продавець. У деякі дні він продає на аукціоні до 600 іграшок.

[Джон Морган, продавець іграшок]:

«Іграшки, які я продавав на початку 80-х, тепер не так цікавлять колекціонерів. Ціна на них починає падати. Зате дуже популярні іграшки, якими грались у 80-х та 90-х роках».

Одна із франшиз, яка й далі приносить великі гроші, — «Зоряні війни». Особливо оригінальні фігурки 80-х років. Деякі продають на ярмарку за ціною до 600 фунтів стерлінгів.

[Дейв Гінетт, колекціонер]:

«Ви побачите іграшку, яка була у вас, коли вам було 3–4 роки, і наринуть спогади. І це буде як спусковий гачок. Думаю, саме в цьому велика сила старих іграшок».

Ще одна популярна іграшка — Action Man. Вона зачаровує дітей із 1966 року.

Кріс Малбон — спеціалізується саме на ній. Якось він заплатив 2000 фунтів за Flying Space Adventurer, який уважають «Святим Граалем» для колекціонерів Action Man. Потім продав за 5000 фунтів.

[Кріс Малбон, колекціонер]:

«Action Man фінансово мені дуже допоміг. Я почав їх збирати, коли вони взагалі нічого не коштували».

Стівен Ерп колекціонує Астеріксів. І хоча у Великій Британії вони не такі популярні, як у рідній Франції, йому все ж удалося купити рідкісний експонат для своєї колекції за 110 фунтів.

[Стівен Ерп, колекціонер]:

«Я колекціоную Asterix Play, і цієї речі немає в моїй колекції. Сьогодні я знайшов її тут і дуже задоволений. Уважаю, що ціна дуже розумна».

А що скаже дружина Стівена, коли він прийде додому із ще однією пластиковою іграшкою?

[Стівен Ерп, колекціонер]:

«Моя дружина із цим мириться. Хоча каже, що в мене проблема, що я трохи залежний».

Більшість дилерів на виставці — чоловіки віком від 50 років. Але є і зовсім молоді. Наприклад, 12-річний Міса привіз дивовижну колекцію фігурок Lego.

Торік він відвідав 20 виставок у всій Великій Британії. Цього року в його планах уже 40 таких ярмарків.

Порада юного продавця проста: Lego — безпечніша інвестиція, ніж золото.

[Міса Божич, колекціонер]:

«Ціна зростає щороку. Якщо хочете трохи заробити, просто займіться таким хобі. Якщо збираєш Lego, то завжди матимеш вигоду».

Це найбільший такий ярмарок у Великій Британії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ярмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: