20.03.2024
Телеканал NTD

Пінгвіни в акваріумі ПАР під час карантину відчували стрес

Пінгвіни в акваріумі ПАР під час карантину відчували стрес

Цей пінгвін на вигляд досить самотній. Насправді так воно і є. Як показав період пандемії, ці..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Цей пінгвін на вигляд досить самотній. Насправді так воно і є. Як показав період пандемії, ці тварини дуже погано переносять ізоляцію.

Це акваріум Two Oceans, що в південноафриканському Кейптауні. Він зачинив свої двері в березні. А відновив роботу лише недавно. У період карантину доглядачі спостерігали за своїми вихованцями й помічали зміни в поведінці.

[Шанет Рутгерс, головний доглядач]:
«Під час обмежувальних заходів ми п’ять місяців були закритими. У цей період пінгвіни не взаємодіяли з людьми. Першого місяця птахи не розуміли, що відбувається. Та вони, як і раніше, піднесено чекали, коли ж люди ввійдуть у двері. Вони шикувалися в лінію, чекали своєї черги й видавали звуки».

Пізніше в пінгвінів почали проявлятися ознаки великого стресу, адже замість сотень людей вони контактували лише з доглядачами.

[Шанет Рутгерс, головний доглядач]:
«У той період багато птахів билися один з одним і сварилися. Вони також бешкетували на пляжі».

В акваріумі мешкає 23 пінгвіни африканські й 13 пінгвінів чубатих. Тепер відвідувачі знову можуть на них подивитися. Та водночас мусять виконувати певні правила, зокрема тримати відстань.

Попри те, що іноземцям в’їзд до ПАР зараз значно обмежено, тут дуже сподіваються на внутрішній туризм.

[Карабо Маседі, блогер, що пише про подорожі]:
«Це розвага для всієї родини. Можна дізнатися, хто живе біля берегів ПАР, і порівняти з Європою чи Азією. Чому ні? Це популярне місце».

Карантинні заходи в ПАР були одними з найжорсткіших у світі. У країні діяла комендантська година. Людям не дозволяли займатися спортом на вулиці. Не можна було купувати сигарети й алкоголь.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пінгвіни в акваріумі ПАР під час карантину відчували стресСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: