26.08.2024
Телеканал NTD

Кашмірський фольклорний театр намагається вижити

Кашмірський фольклорний театр намагається вижити

Цих традиційних кашмірських вистав в індійському місті Срінагар чекали кілька місяців. Театр не міг виступати через..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цих традиційних кашмірських вистав в індійському місті Срінагар чекали кілька місяців. Театр не міг виступати через карантин.

Тепер гастролі поновилися.

[житель Срінагара]:
«Театр “Баханд Патер” почав давати концерти після довгої перерви через пандемію. Мета фольклорного театру — популяризувати серед молоді культуру Кашміру, щоб вона не зникла».

«Баханд Патер» — традиційний фольклорний театр. Раніше для жителів Кашміру він був єдиним способом дістати відомості про поточні події — театр мав роль такого собі ЗМІ.

Коли розвинулися технології, гостра потреба в театрі відпала, і це мистецтво почало занепадати. Актори докладають усіх зусиль, щоб його зберегти. До того ж багато жителів, як і раніше, раді таким виступам.

[житель Срінагара]:
«Після концерту я дуже добре почуваюся. Артисти гарно попрацювали. Уважаю, що такі виступи варто організовувати частіше. Зараз пандемія, але після неї потрібно більше їх влаштовувати. Треба, щоб артисти мали можливість виступати на сцені».

Це мистецтво зрозуміле всім людям, незалежно від рівня освіти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кашмірський фольклорний театр намагається вижитиДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: