28.11.2024
Телеканал NTD

Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Цей буддійський чернець тепер залюбки підмітає сміття. У його руках нова мітла — такі в столиці..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Цей буддійський чернець тепер залюбки підмітає сміття. У його руках нова мітла — такі в столиці Камбоджі зараз у тренді. Храм, що в Пномпені, купив одразу 80 штук.

[Суон Косал, чернець]:

«Ця мітла досить міцна, її не так просто зламати, а пластикова частина не зісковзує з бамбукової палиці, як у звичайних мітел».

Механік Самбатх теж задоволений новою мітлою.

[Пром Самбатх, житель Пномпеня]:

«Я вперше побачив таку. Купив її, щоб прибирати тут (біля майстерні). Мітла добра».

Покупці кажуть, що такі мітли служать довго. Робить їх місцевий підприємець Хас Кеа. Колись сам працював у магазині й продавав мітли. Знає, що на них великий попит, але водночас вони неякісні. Також багато мітел імпортують із В’єтнаму й Таїланду, тому вони дорогі.

Камбоджієць розробив власну мітлу. Виготовляє з пластикових пляшок та бамбукових держаків. Виріб виходить дешевшим за імпортні аналоги.

[Хас Кеа, підприємець]:

«Тому покупці в захваті. А ми, як виробники, теж раді. І це надзвичайно корисно суспільству; воно нас підтримує. Це рятує природу від забруднення і спонукає людей збирати пластикові пляшки та продавати їх нам за вищою ціною, що своєю чергою поліпшує їхнє життя».

У Пномпені щодня викидають 38 тисяч тонн сміття. П’ята частина цього обсягу — пластик. Хас Кеа має надію, що його бізнес посприяє чистоті на вулицях столиці. Він також дає людям роботу. У його компанії вже 28 працівників. Вони ріжуть пляшки на смужки. Потім замочують у гарячій воді, щоб пом’якшити. Далі ріжуть і роблять мітлу. Її надійно прикріплюють до держака, що якраз і цінують покупці.

За рік компанія переробила коло 40 тонн пластикових пляшок. Щодня випускає 500 мітел. Вони коштують по 2,5 та 4 долари. Клієнтів багато. Замовлення надходять з усієї країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯку країну визнали найщасливішоюЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: