27.06.2024
Телеканал NTD

Чому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Чому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Поліція застосовує сльозогінний газ, щоб розігнати протест фермерів у Нью-Делі. Сотні з них вирушили на тракторах..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Поліція застосовує сльозогінний газ, щоб розігнати протест фермерів у Нью-Делі. Сотні з них вирушили на тракторах та пішки до індійської столиці.

Це може стати повторенням масштабних протестів фермерів, які вразили країну у 2020 році. Тоді виступи тривали понад рік.

Нинішні страйки спалахнули якраз перед загальними виборами, на яких, як очікують, прем’єр-міністра Нарендру Моді, оберуть на третій термін.

[фермер]:

«Ми виробляємо зерно й відправляємо його до Делі та за межі Індії до інших країн. І на нас, виробників, сьогодні нападають».

Чому ж фермери знову протестують? Вони хочуть вищих цін на свою продукцію. Також профспілки вимагають підкріплених законом гарантій. Це захистить селян від різкого падіння цін на сільгосппродукцію в умовах нестабільного ринку.

Ще у 2021 році Моді обіцяв створити комісію, щоб розв’язати проблеми фермерів. Та цього не сталося. А 2016-го він казав, що уряд подвоїть доходи працівників галузі. Це теж лишилося просто обіцянкою.

Експерти кажуть, що купівля всієї сільськогосподарської продукції за встановленими державою мінімальними цінами економічно невигідна. Фермери не збираються відступати. До наступних жнив лишається місяць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯку країну визнали найщасливішоюНирки — у центрі нової кризи в НепаліТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: