24.09.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії почався другий загальнонаціональний карантин

У Великій Британії почався другий загальнонаціональний карантин

Британський уряд запровадив повторний карантин на території Англії. Він діятиме з 5 листопада по 2 грудня...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Британський уряд запровадив повторний карантин на території Англії. Він діятиме з 5 листопада по 2 грудня. У Північній Ірландії, Уельсі та Шотландії обмеження визначає місцева влада.

В Англії знову закрилися бари, ресторани, перукарні, спортзали, розважальні заклади й магазини, які не торгують продуктами або товарами першої потреби. Заклади громадського харчування можуть працювати тільки на винос.

Правила набули чинності опівночі. Напередодні лондонці буквально окупували бари та паби.

[житель Лондона]:
«Це остання ніч і вона трохи схожа на переддень Нового року — у повітрі витає передноворічна або різдвяна атмосфера. Це і приємно, і трохи сумно».

[житель Лондона]:
«Це жахливо, дуже сумно. Думаю, було б чудово, якби паби могли залишатися відкритими, забезпечуючи велику соціальну дистанцію, але люди були б разом».

[житель Лондона]:
«Думаю, закрити паби — добра ідея, яка допоможе приборкати поширення коронавірусу. Але це погано для тих, хто обслуговує відвідувачів. Ця галузь може постраждати».

Другий карантин не такий жорсткий, як перший. Освітні установи залишаться відкритими, працюватимуть промислові підприємства, будівельні компанії, суди та парламент. Але по змозі люди мають працювати віддалено.

Міжміські поїздки дозволено тільки у службових справах чи в разі крайньої потреби. Виходити з дому можна лише з важливої ​​причини. Водночас людям дозволено годину на день гуляти або займатися спортом на свіжому повітрі. Збиратися разом членам різних сімей заборонено.

Борис Джонсон спочатку не хотів ще раз вводити загальнонаціональний карантин. Але наукові радники заявили, що епідемія може забрати вдвічі більше життів, ніж під час першої хвилі. Офіційно у Великій Британії від коронавірусу вже померло найбільше людей з усіх країн Європи.

За даними на 4 листопада, в Сполученому Королівстві за добу від COVID-19 померло майже 500 пацієнтів. Це найвищий показник із травня. Щодня реєструють коло 20 тисяч нових випадків зараження.

У Великій Британії загалом виявлено понад мільйон випадків захворювання, померло майже 48 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії почався другий загальнонаціональний карантинЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Франції під час протестів фермерів загинула жінкаЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: