05.08.2024
Телеканал NTD

У Кенії люди гинуть від повеней

У Кенії люди гинуть від повеней

Повені в Кенії забирають життя людей. За даними кенійського Червоного Хреста, через зливи останніми днями загинуло..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Повені в Кенії забирають життя людей. За даними кенійського Червоного Хреста, через зливи останніми днями загинуло щонайменше 38 осіб. Більш як 11 000 мусило залишити свій дім.

Це округ Кіамбу, що біля столиці. Сусід цього чоловіка загинув під стіною, що на нього впала. Сам він із сім’єю переїхав до сестри.

[Кевін Весонга, постраждалий від повені]:

«Ось будинки, у яких ми жили. Ось мій, номер 16. Тієї трагічної ночі вода прорвалася крізь стіну й зараз тече через будинок».

А ці люди розмістилися в лікарні.

[Сімон Анзензе, евакуйований]:

«Це був жахливий день. Я з жінкою, дочкою і братом були на даху. З ранку до 11-ї вечора».

[Керолайн Вамбуї, евакуйована]:

«Зараз ми не маємо плану. Ми просто благаємо про допомогу, ми просто в розпачі, бо все, що в нас було, знесла повінь. Школи відкриються наступного тижня, але діти не мають форми, шкільного взуття, сумок. Нам треба починати все з нуля».

Повінь накрила кілька регіонів Кенії. Червоний Хрест каже, що врятував 180 людей.

[Діана Халвале, евакуйована]:

«Мій дім досі затоплений, і я лишилася ні з чим. Навіть якби я повернулася зараз, я однаково була б у небезпеці й без нічого. Не бачу сенсу повертатися».

Метеобюро країни попереджає, що за кілька днів чекає ще рясніших дощів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кенії люди гинуть від повенейВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: