26.06.2024
Телеканал NTD

Названо причину масової загибелі слонів у Ботсвані

Названо причину масової загибелі слонів у Ботсвані

Фахівці назвали ймовірну причину масової загибелі слонів у Ботсвані. Це можуть бути природні токсини, можливо —..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Фахівці назвали ймовірну причину масової загибелі слонів у Ботсвані. Це можуть бути природні токсини, можливо — у воді. Про це повідомив виконувач обов’язків директора національних заповідників Ботсвани, спираючись на дані з кількох лабораторій.

Водночас версію, що слони померли від інфекції, спричиненої мікроорганізмами, відкинули. Версію про браконьєрство відхилили ще із самого початку — у всіх тварин бивні були на місці.

Дослідження тривають.

[Ммаді Реубен, головний ветеринар Департаменту нацпарків Ботсвани]:
«З 356 повідомлень про туші підтвердилося 275. Команда зібрала зразки тканин свіжих туш, а також зразки з довкілля. Їх відправили в різні лабораторії для аналізу. Зараз команда й далі спостерігає за ситуацією, зрізає з туш бивні й прибирає останки в тих місцях, де вони близько до сіл».

Мертвих слонів у Ботсвані почали знаходити ще у квітні. Більшість туш виявили біля джерел води в північній частині дельти Окаванго. Це територія заповідника, який дуже добре охороняють.

Водночас у сусідній Намібії аномальної загибелі слонів немає.

Загалом популяція слонів в Африці зменшується через браконьєрство. Але в Ботсвані, де живе третина сірих велетнів, умови ліпші. Тут їх добре охороняють, і популяція збільшилася до 130 тисяч особин. Однак тепер їй загрожує містичний мор.
Коротке посилання на цю сторінку:

Названо причину масової загибелі слонів у БотсваніНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоГонконг посилив закон про нацбезпекуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: