20.07.2024
Телеканал NTD

Китай скасував угоди про екстрадицію між Гонконгом і Канадою, Великою Британією та Австралією

Китай скасував угоди про екстрадицію між Гонконгом і Канадою, Великою Британією та Австралією

Влада Китаю оголосила, що скасовує угоди про екстрадицію між Гонконгом з одного боку й Канадою, Великою..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Влада Китаю оголосила, що скасовує угоди про екстрадицію між Гонконгом з одного боку й Канадою, Великою Британією та Австралією з іншого. Раніше ці три держави також тимчасово зупинили дію таких угод із Гонконгом після того, як Пекін ухвалив у регіоні закон про нацбезпеку.

Нещодавно до західних країн приєдналася й Нова Зеландія. Міністр закордонних справ країни Вінстон Пітерс сказав, що його уряд більше не вважає органи кримінального правосуддя в Гонконзі незалежними від Китаю.

[Вінстон Пітерс, міністр закордонних справ Нової Зеландії]:
«1997 року Китай підтримав принцип “одна країна — дві системи”. Однак очевидно, що цей закон вже не є таким, яким був спочатку, тому угоди про екстрадицію не відповідають (ситуації). Якщо Китай почне поважати домовленості 1997 року, ми переглянемо своє рішення».

На своєму вебсайті китайське посольство в Новій Зеландії назвало заходи новозеландської влади порушенням міжнародного законодавства і втручанням у внутрішні справи КНР.

Закон про національну безпеку в Гонконзі було ухвалено попри невдоволення жителів регіону, а також міжнародної спільноти. Він дасть змогу комуністичній владі Китаю арештовувати в автономному регіоні будь-кого, звинувативши в підриві влади, тероризмі або сепаратизмі. На материку такі звинувачення часто використовують, щоб переслідувати неугодних комуністичній владі.

Варто зазначити, що Китай — найбільший торговий партнер Нової Зеландії. Щорічний товарообіг між країнами перевищує 21 мільярд доларів.

Останнім часом відносини між Пекіном і Веллінгтоном погіршилися, оскільки Нова Зеландія підтримала приєднання Тайваню до Всесвітньої організації охорони здоров’я.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай скасував угоди про екстрадицію між Гонконгом і Канадою, Великою Британією та АвстралієюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: