24.01.2024
Телеканал NTD

Більш як 3 тонни кокаїну вилучили в Карибському морі

Більш як 3 тонни кокаїну вилучили в Карибському морі

Поліція Коста-Рики за вихідні вилучила в Карибському морі 3 тонни 367 кілограмів кокаїну. [Мартін Аріас, голова..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Поліція Коста-Рики за вихідні вилучила в Карибському морі 3 тонни 367 кілограмів кокаїну.

[Мартін Аріас, голова служби берегової охорони Коста-Рики]:
«Це дуже сильний удар по наркоторговцях, бо вилучені наркотики коштують близько 50 мільйонів доларів».

Під час двох операцій арештували сімох колумбійців і одного громадянина Гондурасу.

[Мартін Аріас, голова служби берегової охорони Коста-Рики]:
«У цій операції два ключових елементи: Колумбія і США. Колумбія надає розвіддані, а США — кораблі та літаки. Це дає змогу об’єднати знання, досвід і здатність реагувати на такі випадки».

Під час першої операції коста-риканська берегова охорона вилучила майже 1300 кілограмів забороненої речовини біля узбережжя містечка Кагуїта. Заарештували чотирьох членів екіпажу судна. Як припускають, воно прибуло з Колумбії.

Наступного дня спецслужби вилучили ще понад 2 тонни наркотиків, зупинивши катер.

[Мартін Аріас, голова служби берегової охорони Коста-Рики]:
«Колумбійська розвідка повідомила нам, що через пандемію наркоторговці збирали наркотики й не вивозили їх. Ми знали, що колись склади переповняться, і вони почнуть їх возити. Є люди, які хочуть їх отримати, і ціни зростають. Ми були до цього готовими».

Центральна Америка стає важливим транзитним пунктом для наркоторговців. Впливові картелі отримують тут партії південноамериканського кокаїну й намагаються переправити їх до США через кордон із Мексикою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Більш як 3 тонни кокаїну вилучили в Карибському моріКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівНа Кубі закінчується паливо?Банди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: