29.09.2024
Телеканал NTD

Повені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані

Повені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані

Смертоносні повені затопили Афганістан та Пакистан. Лихо спричинили мусонні зливи. В Афганістані повідомляють щонайменше про 33..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Смертоносні повені затопили Афганістан та Пакистан. Лихо спричинили мусонні зливи.

В Афганістані повідомляють щонайменше про 33 загиблих. Ще 27 людей постраждали.

Це провінція Нангархар, що на сході країни. Потоки води пронеслися селами. Люди намагаються знайти щось уціліле.

[житель Афганістану]:

«О 3 годині ночі почалася повінь, і в цьому приміщенні потонули три цапи. Люди витягують із багна своїх тварин і майно. В усіх величезні збитки. Стіни будинків зруйновані — треба все знову відбудовувати».

Дуже постраждав і врожай.

[житель Афганістану]:

«Близько 80 гектарів сільськогосподарських угідь цього села знищила повінь. Урожай був майже дозрілий, але тепер повністю пропав».

А це Пакистан. Тут через стихію загинуло щонайменше 36 людей. Зокрема 21 людину вбила блискавка, серед них семеро дітей.

Потерпають провінції Хайбер-Пахтунхва, Белуджистан та Пенджаб.

[житель Пакистану]:

«Останні кілька днів ішов дощ, і тепер він спричинив повінь. Дощі завдали великої шкоди будинкам та іншому майну».

[житель Пакистану]:

«Нищівна повінь ударила по цьому району не лише фінансово, також утратило життя багато людей. Унаслідок повені загинули тварини та знищені посіви. Прошу владу та рятувальні служби негайно приїхати та допомогти, бо багато людей досі не можуть дістатися безпечного місця».

Водночас прогнози синоптиків невтішні. Найближчими днями на заході Пакистану та в провінції Белуджистан очікують ще рясніші дощі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: