20.12.2024
Телеканал NTD

Члени Black Lives Matter в Портленді почали сутички з федеральними військовими

Члени Black Lives Matter в Портленді почали сутички з федеральними військовими

Федеральні сили безпеки намагаються відновити лад в американському місті Портленд. Там, як і в багатьох інших..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Федеральні сили безпеки намагаються відновити лад в американському місті Портленд. Там, як і в багатьох інших регіонах США, уже близько двох місяців тривають протести та заворушення за участю руху Black Lives Matter. Вони спалахнули після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі.

[протестувальниця]:
«Зробімо вже щось через ці протести. Люди намагаються домогтися реальних змін, змінити уряд і працівників. Саме цього я бажаю. Я не хочу й далі протестувати від імені Black Lives».

На тлі бездіяльності місцевої влади Білий дім залучив у Портленді прикордонну службу. Щоб розігнати демонстрантів, вона використовує сльозогінний газ і кийки.

Мер Портленда, який належить до Демократичної партії, назвав це перевищенням повноважень федерального уряду. Утім, в адміністрації президента впевнені, що міста, де відбуваються погроми й сутички, зобов’язані відновити порядок.

Федеральні війська відправили й до Сіетла. Там також сталися сутички з демонстрантами. Як наслідок, було арештовано десятки людей і поранено багато поліціянтів.

Сили нацбезпеки зазначають, що спробували розігнати протестувальників у Сіетлі після того, як хтось із них підпалив незавершену будівлю суду й виправний заклад для неповнолітніх злочинців.

Адміністрація Дональда Трампа також попри незгоду мерів відправила федеральні війська до міста Чикаго, Канзас й Альбукерке. На її думку, цей протестний рух стимулює багато радикальних груп лівого спрямування, наприклад, «Антифа».
Коротке посилання на цю сторінку:

Члени Black Lives Matter в Портленді почали сутички з федеральними військовимиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: