27.11.2024
Телеканал NTD

У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Страйки на залізниці в Німеччині тривають. 11 березня на роботу не вийшли машиністи вантажних поїздів. За..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Страйки на залізниці в Німеччині тривають. 11 березня на роботу не вийшли машиністи вантажних поїздів. За добу почався страйк у секторі пасажирських перевезень. Пасажири обурені й звинувачують профспілку в шантажі.

[Наталія Гартманн, пасажирка]:

«Якби всі оголошували страйки й шантажували підприємства, як це робить профспілка машиністів, це було б дуже неприємно».

Найбільший залізничний оператор Німеччини раніше подав до суду, щоб скасувати страйки, які запланувала профспілка машиністів поїздів GDL. Але суд позов відхилив. Компанія-оператор рішення оскаржуватиме.

Профспілка оголосила про шостий раунд страйків усього за 22 години до початку.

[Ахім Штаус, представник залізничної компанії-оператора]:

«Цей страйк абсолютно неадекватний. Попередили про нього запізно. А страйк машиністів вантажних поїздів зовсім необґрунтований. Ви вимагали скоротити робочий тиждень із 38 до 35 годин. Якщо вам запропонували серед інших заходів скоротити його до 36 годин, то хіба можна після цього паралізувати всю країну?»

Страйкують і працівники найбільшого німецького авіаоператора. Бортпровідники вимагають підвищити зарплату на 15 %. Компанія заявила, що страйк вплине на приблизно 120 000 пасажирів.

Минулого тижня цей авіаперевізник повідомив, що його операційні збитки в першому кварталі зростуть. Причина у страйках, які зводять нанівець прибуток від більшого пасажиропотоку.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНа Канарських островах протестують проти масового туризму«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: