28.07.2024
Телеканал NTD

Фермери блокують автомагістралі в усій Іспанії

Фермери блокують автомагістралі в усій Іспанії

Іспанські фермери перекрили автомагістралі та прогнали трактори міськими вулицями, порушивши рух транспорту. Вони активізували протести, бо..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Іспанські фермери перекрили автомагістралі та прогнали трактори міськими вулицями, порушивши рух транспорту. Вони активізували протести, бо незадоволені зростанням цін, бюрократією та конкуренцією дешевої продукції, що надходить із-за меж Євросоюзу.

Фермери заблокували головну автомагістраль А-3 на сході країни, а також порушили рух транспорту в невеликих містах, зокрема в центрі Авіли.

[фермер]:

«Помідори вартістю 20 центів надходять до супермаркетів за ціною 2 євро. Вони повинні дати нам можливість заробити на їжу, бо ціни на добрива стали втричі вищими, а те, що ми продаємо, стало навіть дешевшим, ніж 30 років тому».

Страйки підтримали три основні фермерські асоціації Іспанії.

[фермер]:

«Ми захищаємо наше вино та іспанські продукти, бо нам недоплачують. Ціни на нашу продукцію дуже низькі, але вартість газу та добрив зросла майже на сто відсотків. А ми досі продаємо за цінами, які було встановлено 30 років тому. Далі так тривати не може. ЄС має змінити ситуацію, інакше ми збанкрутуємо».

Іспанські фермери долучилися до страйку колег, який триває в усьому ЄС. Вони кажуть, що правила захисту довкілля роблять їх менш конкурентоздатними за фермерів інших регіонів. Вони також додають, що їх душать податки та бюрократія.

Фермери невдоволені через великі обсяги імпорту української продукції, для якої ЄС скасував квоти та мита, а ще через поновлення переговорів щодо торговельної угоди між ЄС та економічним союзом Меркосур, бо це, на думку сільгосппрацівників, породжує недобросовісну конкуренцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: