28.04.2024
Телеканал NTD

Машини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Машини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Другий тихоокеанський шторм за тиждень прийшов на Західне узбережжя США. Його назвали «Ананасовий експрес». Атмосферна річка..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Другий тихоокеанський шторм за тиждень прийшов на Західне узбережжя США. Його назвали «Ананасовий експрес». Атмосферна річка принесла до Південної Каліфорнії рясні дощі, і вони затопили вулиці міст та спричинили численні зсуви.

Зливи також прийшли на південний захід Аризони й зачепили регіони, де проживає близько 35 мільйонів людей. У низці районів видали попередження про екстремальні погодні умови, зокрема повені, сильний вітер та снігопади.

Національна метеорологічна служба зафіксувала небувалу кількість опадів. За її даними, з неділі в районі Лос-Анджелеса, другого за величиною міста країни, випало понад 250 міліметрів дощу.

Це Беверлі-Гіллс. Тут машини та будинки затопило потоками бруду.

[місцевий житель]:

«Ми стоїмо нижче містечка під назвою Беверлі-Парк-Естейт. Там живе багато знаменитостей. На вершині, наприклад, живе Адель. Раніше там ще мешкав Сільвестр Сталлоне. Містечко збудували приблизно 25 років тому, і це, можливо, якось вплинуло на пагорб. Але щоб таке спричинити, треба неймовірний дощ».

Рятувальники кажуть, що небезпека зсувів зберігається в усіх постраждалих районах.

[Коді Вейретер, працівник рятувальної служби]:

«Через вплив погоди був великий ризик виникнення селевих потоків. Поки що ми працюємо на місці цього інциденту. Постраждало коло семи будинків. За шторму такого масштабу вплив поступово зростає зі збільшенням кількості води. Ґрунт настільки насичений, що доходить до точки, коли просто не може більше поглинати воду. Саме тоді відбуваються зрушення ґрунту».

Перший шторм налетів на Північну Каліфорнію в неділю. У міру просування на південь опади посилились.
Коротке посилання на цю сторінку:

Машини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: