27.11.2024
Телеканал NTD

Гонконг посилив закон про нацбезпеку

Гонконг посилив закон про нацбезпеку

Адміністрація Гонконгу ухвалила нову версію закону про національну безпеку. На думку критиків, вона ще більше обмежить..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Адміністрація Гонконгу ухвалила нову версію закону про національну безпеку. На думку критиків, вона ще більше обмежить свободу автономного регіону, який перебуває під управлінням компартії КНР.

Пакет, відомий як Стаття 23, встановлює покарання за такі дії, як державна зрада, саботаж, підбурювання до заколоту, викрадення державної таємниці, зовнішнє втручання та шпигунство. Він передбачає терміни від кількох років до довічного ув’язнення.

Законодавча рада Гонконгу, яка складається з прихильників Пекіна, подала законопроєкт на затвердження 8 березня після місяців так званих публічних консультацій.

Влада заявляє, що цей закон потрібен, щоб зміцнити національну безпеку. Водночас активісти та правозахисники кажуть, що його формулювання вкрай нечіткі, і що, керуючись ним, засудити можна буквально будь-кого, зокрема й іноземців.

На думку критиків, закон ще більше обмежить свободи й може бути використаний для «усунення інакодумства через страх перед арештом».

Закон стане чинним 23 березня.

Нагадаємо, 2020 року Пекін односторонньо запровадив у Гонконгу першу версію закону про нацбезпеку. Після цього почалися арешти дисидентів, правозахисників та журналістів. Протестувати стало небезпечно, а багато активістів виїхало за кордон, рятуючись від кримінального переслідування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконг посилив закон про нацбезпекуЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Апеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: