27.09.2024
Телеканал NTD

Погорільці в Чилі відновлюють своє житло

Погорільці в Чилі відновлюють своє житло

У великих пожежах у центральній частині Чилі недавно загинуло 132 людини. Цим жителям регіону Вальпараїсо, можна..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У великих пожежах у центральній частині Чилі недавно загинуло 132 людини.

Цим жителям регіону Вальпараїсо, можна сказати, пощастило — вони вижили. Але тепер усіх чекає багато роботи для відновлення своїх жител.

Луїс Вергара — пастор із міста Вінья-дель-Мар. Від його будинку лишилося тільки чотири стіни.

[Луїс Вергара, пастор]:

«Тут були роки старань. Мої онуки народилися тут. Але попри біль від утрат, ми дякуємо Богові, що всі ми живі. Усі мої нащадки — діти, онуки, а також зять, невістка. У них усе добре».

А в Рут і Фернандо сьогодні річниця весілля — 50 років спільного життя. Ювілей святкують, прибираючи на згарищі. Сусідів частують чаєм.

[Рут Гонсалес, місцева жителька]:

«Я з онуком поїхала від вогню. А за 2–3 години зустріла там чоловіка, і він сказав, що, видно, Господь не хоче нас розлучати».

А в цієї жінки згорів щойно зведений будинок.

[місцева жителька]:

«У ньому збудували другий поверх. Закінчили будівництво в четвер, а в п’ятницю все згоріло. Усі гроші пропали, і їх ще треба виплатити банку. Такі справи, але завдяки зусиллям та підтримці живемо далі. Доведеться відновити те, що було тут раніше».

Влада міста Вінья-дель-Мар створила центр допомоги погорільцям. Тут можна знайти те, у чому є гостра потреба.

[Ервін Сіверс, представник влади Вінья-дель-Мар]:

«Ми в місцевій установі й допомагаємо громаді з її потребами. Зокрема, з одягом, продуктами, охороною здоров’я та ветеринарною допомогою».

Уряд Чилі заявив, що треба відновити понад 7100 будинків. За підрахунками, на це піде 742 мільярди доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Погорільці в Чилі відновлюють своє житлоПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: