27.11.2024
Телеканал NTD

США заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

США заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Напруженість після зіткнення в Південнокитайському морі наростає. США заявили, що вони підтримують Філіппіни й що їхні..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Напруженість після зіткнення в Південнокитайському морі наростає. США заявили, що вони підтримують Філіппіни й що їхні дії в Південнокитайському морі законні.

Раніше у вівторок кораблі китайської берегової охорони зіткнулися з філіппінськими човнами, які йшли, щоби поповнити запаси для військ, що базуються на спірній мілині. У цей час китайські кораблі обстріляли їх із водометів.

[Альберто Карлос, віцеадмірал західного командування збройних сил Філіппін]:

«Дії Китаю – незаконні та безвідповідальні. Він незаконно заважає нам виконувати нашу рутинну місію».

Водомети розбили лобове скло філіппінських човнів. Також чотири члени екіпажу дістали незначні травми.

Філіппіни заявили, що небезпечні маневри китайської берегової охорони спричинили зіткнення суден двох країн.

І Китай, і Філіппіни заявляють свої права на Південнокитайське море, причому Пекін каже, що йому належить майже вся акваторія. Міжнародний суд визнав претензії Китаю недійсними.

Пекін також відреагував на інцидент. Він заявив, що його берегова охорона у своїх діях щодо філіппінських суден була стриманою.

Австралія вже висловила занепокоєння.

[Ентоні Альбанезе, прем’єр-міністр Австралії]:

«Я дуже стурбований, і Австралія стурбована будь-якою небезпечною та дестабілізаційною поведінкою в Південнокитайському морі. Це створює ризик помилки, яка може призвести до ескалації».

Усього два дні тому Австралія заявила, що виділить понад 40 мільйонів доларів країнам, що виходять до Південнокитайського моря, щоб зміцнити їхню безпеку.
Коротке посилання на цю сторінку:

США заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: