26.10.2024
Телеканал NTD

В американському Г’юстоні закривають китайське консульство

В американському Г'юстоні закривають китайське консульство

Уряд Сполучених Штатів Америки розпорядився закрити консульство Китаю в Г'юстоні. Вашингтон дав китайській дипмісії 72 години..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Уряд Сполучених Штатів Америки розпорядився закрити консульство Китаю в Г’юстоні.

Вашингтон дав китайській дипмісії 72 години на збори. Згідно із заявою Державного департаменту США, закриття було необхідне, щоб захистити американську інтелектуальну власність і приватну інформацію американських громадян.

Є підозри, що китайські дипломати в США шпигували.

Відразу після того як було ухвалено закрити консульство, у мережі з’явилося відео, на якому видно, що на території дипмісії спалюють якісь документи.

Дональд Трамп сказав, що не виключає можливості закриття й інших китайських представництв.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Це завжди можливо. Ви ж бачите, що відбувається. Ми думали, що в консульстві, яке ми закрили, почалася пожежа. Усі казали, що там пожежа. Я думаю, вони палили документи, якісь папери. Цікаво, що все це означає».

Раніше у вівторок держсекретар США Майк Помпео передав до міністерства юстиції звинувачення щодо двох громадян Китаю. Підозрюють, що вони близько десяти років проводили кібершпіонаж, щоб отримати дані оборонних підприємств, лабораторій, які вивчали коронавірус, а також сотень інших компаній і осіб.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Ми чекаємо від китайської комуністичної партії певної поведінки. Якщо вона так не робить, ми вживатимемо заходів, щоб захистити американських громадян, гарантувати нашу безпеку, нашу національну безпеку, а також захистити економіку й робочі місця».

Виступаючи під час візиту до Данії, Помпео також нагадав, що КНР звинувачують у викраданні американської та європейської інтелектуальної власності.

Як повідомляють джерела, у відповідь на закриття консульства в Г’юстоні Пекін розглядає можливість закриття консульства США в Ухані.
Коротке посилання на цю сторінку:

В американському Г’юстоні закривають китайське консульствоСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Сотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: