23.10.2024
Телеканал NTD

Коронавірус в Австралії: у Мельбурні запровадили комендантську годину

Коронавірус в Австралії: у Мельбурні запровадили комендантську годину

Друге найбільш густонаселене місто Австралії Мельбурн у неділю ввечері було майже безлюдним. Тут запровадили комендантську годину,..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Друге найбільш густонаселене місто Австралії Мельбурн у неділю ввечері було майже безлюдним. Тут запровадили комендантську годину, щоб стримати поширення коронавірусу. Вона діятиме з 8 вечора до 5 ранку впродовж шести тижнів. У цей час приблизно п’ятьом мільйонам місцевих жителів заборонено виходити з дому, окрім випадків, коли треба йти на роботу або діставати чи надавати допомогу.

Таких заходів ужили тоді, як уряд штату Вікторія, де розташований Мельбурн, запровадив режим надзвичайної ситуації.

На всій території штату діють найжорсткіші обмежувальні заходи на пересування в його історії. Про це оголосив прем’єр регіону Деніел Ендрюс.

[Деніел Ендрюс, прем’єр штату Вікторія]:
«Вікторія запроваджує обмеження третього рівня. Тобто треба залишатися вдома. Є тільки чотири винятки, коли можна вийти. Ресторани, кав’ярні, бари, спортзали й багато інших закладів, пов’язаних із ними, буде закрито із середи».

Різке зростання кількості хворих у Мельбурні й штаті Вікторія загалом відбувається вже два тижні. У неділю в штаті виявили понад 670 нових випадків, а також зареєстрували сім смертей від COVID-19.

Нові заходи також передбачають обмеження часу перебування жителів на свіжому повітрі й перехід на онлайн-навчання у школах.

Режим надзвичайної ситуації також надає поліції Австралії додаткові повноваження для забезпечення того, щоб усі жителі дотримувалися встановлених правил.

Австралія постраждала від епідемії менше, ніж інші розвинені країни. Тут загалом виявили всього трохи більше ніж 18 тисяч випадків зараження коронавірусом. Померло близько 220 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коронавірус в Австралії: у Мельбурні запровадили комендантську годинуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: