08.02.2024
Телеканал NTD

В Австралії чагарники допоможуть отримувати електроенергію

В Австралії чагарники допоможуть отримувати електроенергію

Австралійський фермер Ендрю Мозлі багато років бореться з чагарником, що розростається на його полях. Чоловік розводить..

Дата завантаження: 2024-09-07

video

Австралійський фермер Ендрю Мозлі багато років бореться з чагарником, що розростається на його полях. Чоловік розводить худобу в Новому Південному Уельсі біля міста Кобар. Йому головне, щоб росла трава.

[Ендрю Мозлі, фермер]:

«Цей чагарник викорчовують за допомогою техніки. Потім усе складають у купи та спалюють».

А тепер місцеві фермери матимуть змогу на бур’янах заробляти. Купувати їх готова компанія, яка планує отримувати електроенергію з біопалива. Для цього вона переобладнає колишню вугільну електростанцію, що закрилася десять років тому. Частково її вже модернізували.

[Річард Пул, директор компанії]:

«Станція працює цілодобово. Тут виробляється електрика з вітрової та сонячної енергії. Також є акумулятори. І це забезпечує енергетичну безпеку Австралії».

Власники електростанції кажуть, що вона буде цілком екологічною. Проте деякі природозахисники налаштовані скептично.

[Джекі Мамфорд, голова Ради з охорони природи Нового Південного Уельсу]:

«Спільноту дуже непокоїть цей проєкт. Переважно це пов’язано з вирубуванням рослинності та наслідком цього для місцевої природи».

Упродовж 15 років в Австралії закриватимуть усі вугільні електростанції. Через це електроенергії може почати бракувати вже наступного року. Деякі компанії мають надію компенсувати дефіцит за допомогою біоенергетики. Але експерти вважають, що вона не відіграє великої ролі.

[Джесіка Аллен, інженер-електрохімік]:

«Збирання біомаси та централізоване виробництво потребує великих витрат».

Утім, колишню вугільну електростанцію все одно переобладнають. На це піде понад 50 мільйонів доларів США. Біомасу поки що купують у фермерів. Потім рослинність вирощуватимуть на території електростанції.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії чагарники допоможуть отримувати електроенергіюЯк гігантські павуки з Азії захоплюють території СШАДля норвезького олімпійського чемпіона розробили суперкросівкиСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїКенійський стартап виготовляє 3D-друковані протезиБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксі«Розумні» окуляри показали, на що найчастіше дивляться покупці нерухомостіДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: