27.10.2024
Телеканал NTD

Новим президентом В’єтнаму призначили міністра громадської безпеки

Новим президентом В'єтнаму призначили міністра громадської безпеки

Парламент В'єтнаму призначив нового президента. Ним став в'єтнамський міністр громадської безпеки То Лам. Призначення відбулося на..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Парламент В’єтнаму призначив нового президента. Ним став в’єтнамський міністр громадської безпеки То Лам. Призначення відбулося на тлі політичної нестабільності в соціалістичній державі, яка триває вже два місяці.

У В’єтнамі проходить антикорупційна кампанія, у ході якої троє з п’яти провідних керівників країни пішли у відставку. Серед них експрезидент, а також голова Національних зборів В’єтнаму, місце якого вже зайняв заступник.

То Лам пропрацював у міністерстві громадської безпеки понад 40 років. Відомство очолив 2016 року. Він стояв за багатьма розслідуваннями щодо високопоставлених політиків. Лам також був ключовою фігурою в масштабній кампанії з боротьби з хабарництвом, відомої як «Гаряча піч». Після призначення на посаду президента він заявив, що й далі боротиметься з корупцією.

Водночас експерти вважають, що антикорупційні кампанії у В’єтнамі — це інструмент для усунення політичних опонентів.

Посада президента в країні переважно церемоніальна. Але, на думку аналітиків, нове призначення зміцнить політичні позиції Лама, що, можливо, дасть змогу йому стати наступним генеральним секретарем компартії.

Опозиція звинувачує Лама в тому, що він, порушуючи закони, переслідує людей, а також організовує напади на дисидентів та викрадення політичних опонентів за межами В’єтнаму.

Так, 2017 року в Берліні було затримано колишнього працівника міністерства торгівлі та промисловості Чінь Суан Тханя. Його доставили до Ханоя і 2018 року засудили до довічного ув’язнення. Через це виник міжнародний скандал.

Торік Держдепартамент США у своїй доповіді повідомив, що силовики у В’єтнамі систематично порушують права людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новим президентом В’єтнаму призначили міністра громадської безпекиПовінь у Вірменії та Грузії: троє загинули та двоє зникли безвістиПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиДовелося спати на вулиці: на півдні Італії стався землетрусБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»У Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало містСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиЄменські хусити заявили про удар по ізраїльському ЕйлатуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: