08.02.2024
Телеканал NTD

25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити Фалуньгун

25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити Фалуньгун

«Світ потребує Істини, Доброти, Терпіння». Плакати з такими написами днями можна було побачити в різних куточках..

Дата завантаження: 2024-09-07

video

«Світ потребує Істини, Доброти, Терпіння». Плакати з такими написами днями можна було побачити в різних куточках світу.

Ці заходи проводять прихильники мирної практики Фалуньгун, а істина, доброта та терпіння — основоположні принципи цієї школи вдосконалення та медитації з Китаю.

Цього року 20 липня виповнюється рівно 25 років, відколи комуністична влада в КНР почала жорстоко придушувати Фалуньгун через його масовість.

Люди в різних країнах закликають припинити ці репресії, називаючи їх найжорстокішими та найнесправедливішими в історії людства.

Це Вашингтон, США. Тут проводять мітинг і парад центральними вулицями та вечір пам’яті зі свічками.

[Аліса Чжоу, учасниця заходу у Вашингтоні]:

«Я навчалася в початковій школі. Мою маму викрадали кілька разів. Я завжди була старанною ученицею в очах вчителів. Але коли почалися репресії, багато вчителів і моїх друзів відвернулися від мене, і я залишилася сама. Мені було дуже важко».

[жителька Вашингтона]:

«Дуже красива подія, але водночас дуже сумна. Коли я одну за одною бачила фотографії людей, закатованих до смерті, я плакала. Це дуже сумно».

За даними правозахисників, загиблих під час цих репресій можуть бути десятки тисяч. Водночас багато хто з них, можливо, став жертвою насильницького вирізання органів. Це підтвердив проведений кілька років тому в Лондоні Трибунал щодо Китаю.

[Берн Нойманн, учасник заходу у Вашингтоні]:

«Як німець, я добре знаю, що таке репресії з огляду на історію нацистської Німеччини. Це був страшний час. А зараз жахає те, що в Китаї в людей вирізають органи».

Це Японія. Тут паради Фалуньгун проходять головними вулицями Токіо та Осаки. На заходах також виступили японські політики.

А це вже Південна Корея, Сеул. Заходи починаються з медитації на Ратушній площі в центрі міста й закінчуються парадом вулицями столиці.

[Лі Цзюньхао, учасник заходу в Сеулі]:

«Маю дуже імпульсивний характер. Почавши практикувати, я став уважнішим до інших. Удосконалення себе за принципами істини, доброти й терпіння допомагає бути спокійним і сповненим енергії».

Масштабні заходи Фалуньгун також відбулися в Австралії та Новій Зеландії.

Це мітинг у центрі Сіднея.

[Вей, учасниця заходу в Сіднеї]:

«Мене арештовували чотири рази й ув’язнили на 108,5 місяців. Я провела в тюрмі понад дев’ять років своєї юності. Я зазнала на собі найжорстокіших репресій».

[Девід Шобрідж, сенатор від Нового Південного Уельсу]:

«Країни всього світу не повинні миритися з переслідуванням практикувальників Фалуньгун, коли ми порушуємо питання прав людини, зокрема переслідування уйгурів та тибетців».

У Канаді парад та мітинг пройшли в Торонто.

[житель Торонто]:

«Ми всі маємо право вибору в житті. Комунізм забирає це право».

У Німеччині провели заходи в Берліні, Франкфурті, Мюнхені, Дюссельдорфі та інших містах.

До міжнародного заклику припинити репресувати своїх однодумців приєдналися й українські послідовники цієї практики вдосконалення душі та тіла.

[Зоряна, учасниця заходу в Києві]:

«Я вважаю, що українцям важливо знати, що практикувальників Фалуньгун переслідують у Китаї, бо це допомагає розрізнити, де добро і де зло, зрозуміти, на який бік стати людині».

Попри багаторічне придушення в Китаї, Фалуньгун зараз займається понад 100 мільйонами осіб більш ніж у 100 країнах світу. Окремі люди, а також уряди різних країн зазначають, що ця практика дуже корисна для фізичного та психологічного здоров’я людини та суспільства загалом.
Коротке посилання на цю сторінку:

25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівКитайського науковця засудили як іноземного агента в СШАУ Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуДжуліан Ассанж вийшов із британської в’язниці та полетів до АвстраліїООН: у світі стало 120 мільйонів біженців та переселенцівПосли Ізраїлю та США закликали РБ ООН осудити ХАМАСДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеГантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: