27.07.2024
Телеканал NTD

Скелет віком 6800 років знайшли в Баварії

Скелет віком 6800 років знайшли в Баварії

Німецькі археологи виявили скелет людини, яка жила приблизно 6800 років тому. Місцеві жителі прозвали давню людину..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Німецькі археологи виявили скелет людини, яка жила приблизно 6800 років тому. Місцеві жителі прозвали давню людину Ексінгером, бо її знайшли в районі Ексінг баварського містечка Айхендорф.

Науковці вважають, що померлий мав високий соціальний статус. У ту епоху він ще не передавався у спадок — його треба було заслужити.

[Флоріан Ейбл, археолог]:

«Територія Нижньої Баварії в епоху неоліту була однією з найрозвиненіших. Це означає, що ми добре знаємо, де були поселення. Але особливо важливо, що тут хтось очолював таке поселення. Можливо, це був сільський старійшина чи хтось на зразок мера».

На високий соціальний статус також вказує незвичайний спосіб поховання та багато похоронних предметів.

[Флоріан Ейбл, археолог]:

«Особливий інтерес становить велика кількість кераміки. Її приблизно вчетверо більше, ніж зазвичай клали в могилу в той період. Також цікаві кам’яні знаряддя та невеликий мішечок, оздоблений зубами кабана».

Зріст давнього чоловіка — 170 сантиметрів. Скільки він прожив, довідатися важко. Скелет погано зберігся. Його вік визначили за знайденою в могилі керамікою.

[Флоріан Ейбл, археолог]:

«Одна обставина трохи ускладнює нам завдання: на жаль, скелет у поганому стані. Він серйозно пошкоджений через хімічний склад ґрунту. Тому ми не можемо розповісти стільки, скільки розповідають про муміфіковані трупи, такі як знаменитий Етці».

Етці — це крижана мумія людини, яка жила в мідний вік. Її знайшли 1991 року в Ецтальських Альпах у Тіролі на висоті 3200. Вона оголилася через танення льоду. Вік останків — 5300 років. Етці заведено вважати найстарішою мумією, виявленою у Європі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скелет віком 6800 років знайшли в БаваріїДе відбувається найбільша у світі міграція ссавцівНовий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомівЯк гігантські павуки з Азії захоплюють території СШАРожевий шум, можливо, допомагає міцніше спатиСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: