25.11.2024
Телеканал NTD

Кенійський стартап виготовляє 3D-друковані протези

Кенійський стартап виготовляє 3D-друковані протези

Кенієць Стівен досі чітко пам'ятає той день, коли його життя змінилося назавжди. Кілька років тому він..

Дата завантаження: 2024-10-25

video
play-sharp-fill

Кенієць Стівен досі чітко пам’ятає той день, коли його життя змінилося назавжди. Кілька років тому він прийшов на поїзд, яким їздив на роботу. У тисняві Стівена зіштовхнули на рейки, і потяг рушив.

[Стівен Очієнг, людина з інвалідністю]:

«Мене відвезли до лікарні. Лікарі побачили, що травми настільки серйозні, що треба було ампутувати ноги».

Після лікування Стівен намагався пересуватися на інвалідному візку. Але в міських нетрях це складно. Тоді замовив протези. Однак ходити виявилося болісно: протези були дуже незручними й травмували ноги.

[Стівен Очієнг, людина з інвалідністю]:

«Після таких труднощів я дізнався про цей стартап, який робить протези. Вони дуже гнучкі, дуже гарні й коштують недорого».

Стартап, послугами якого скористався Стівен, першим у Кенії почав друкувати протези на 3D-принтері. Кінцівку пацієнта сканують смартфоном зі спеціальним додатком. Далі на комп’ютері моделюють протез. Потім друкують.

[Нік Вер, співзасновник стартапу]:

«Такі протези для пацієнтів зручніші. До того ж виготовлення триває недовго. За допомогою сканування та 3D-друку можна зробити протез за день».

Сінді теж користується 3D-друкованим протезом. Каже, що він зручніший за попередній.

[Сінді Черотич, людина з інвалідністю]:

«Раніше в мене був протез із нерухомим коліном. Під час ходьби нога майже не згиналася, і я не могла швидко йти. Стопа теж не була такою гнучкою, як у цього протеза. Він гнучкий та зручний. Я почуваюся в ньому впевнено».

Утім, протез може вийти ідеальним не одразу. Спочатку пацієнт повинен деякий час з ним походити. Якщо є дискомфорт, то фахівець коригує виріб.

Традиційний протез стегна та коліна коштує приблизно 3500 доларів. Надрукований на 3D-принтері коштуватиме 1400 доларів.

Стартап зробив для кенійців уже 100 штучних кінцівок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенійський стартап виготовляє 3D-друковані протезиНобелівську премію з медицини вручать за відкриття мікроРНКНовий пристрій відновлює рухливість після інсультуСобака-робот із лапами-пилососами чистить італійський пляжРідкісних аксолотлів, які навіть можуть регенерувати мозок, рятують від зникнення в МексиціГігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті ТехасПрибрати сміття з орбіти: ЄКА уклала контракт із D-OrbitКосмічний телескоп «Евклід» показав зображення далеких галактик700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 смУчені виявили найбільші плазмові струмені чорних дір за всю історію спостережень
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: