27.11.2024
Телеканал NTD

Рожевий шум, можливо, допомагає міцніше спати

Рожевий шум, можливо, допомагає міцніше спати

Можливо, ви чули про білий шум, який використовують для маскування фонових звуків. Тепер у нього з'явилися..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Можливо, ви чули про білий шум, який використовують для маскування фонових звуків. Тепер у нього з’явилися різноколірні конкуренти.

Дедалі більший інтерес викликає рожевий, коричневий та зелений шум. Уважають, що вони добре впливають на сон, концентрацію та розслабляння.

Поки що науково це не підтверджено. І все ж тисячі людей годинами слухають такі шуми в інтернеті та в додатках для медитації.

Чим кольорові шуми відрізняються від білого?

Білий шум схожий на статику. Коричневий — нижчий, тому це швидше заспокійливий гуркіт. Зелений шум — це щось середнє між білим та коричневим.

Доктор Ронейл Малкані, що з Північно-Західного університету США, вивчає рожевий шум.

[Ронейл Малкані, дослідник]:

«У цьому дослідженні ми намагаємося стимулювати або посилити повільний сон — одну з форм глибокого сну. І рожевий шум відображає типи частот, які виникають на цій стадії сну».

Повільні мозкові хвилі, які вивчає Малкані, мають вирішальне значення для повноцінного відпочинку.

[Ронейл Малкані, дослідник]:

«Звуки, які ми використовуємо, спеціально призначені для посилення хвиль повільного сну. Для цього ми створюємо короткі імпульси рожевого шуму в певний час під час повільних хвиль».

Дослідження поки що тільки на початковій стадії. Але учасники вже повідомили, що після сну під рожевий шум у них покращилася пам’ять.

Як очікують, результати дослідження будуть корисними й в інших галузях, а не лише для доброго сну.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рожевий шум, можливо, допомагає міцніше спатиДрони допомагають угорським науковцям спостерігати за рідкісними кіньми ПржевальськогоУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїІталійський гуманоїд дебютував у СШАШотландія: нова технологія для очищення водиАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїКомахоподібний робот вивчатиме печери Марса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: